Pályázatfigyelő
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu
Pályázatok Pályázatok
Vissza
Cím:
Adventi épületfestő gyerekrajz pályázat
Kiíró:
Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.
Határidő:
12/08/2017
Érvényes:
12/08/2017
Tárgymutató:
épületfestő gyerekrajz pályázat, Adventi
Pályázhat:
4–14 éves korig minden természetes személy
Adventi épületfestő gyerekrajz pályázat

A Zsolnay Fényfesztivál épületfestő rajzpályázatot hirdet, hogy a nyári fesztivál után az adventi időszakban is fény, szépség és kreativitás ragyogja be Pécs főterét.
Ezúttal gyerekeket hívunk alkotásra, hogy egy látványos épületvetítés keretében megmutathassák kreativitásukat, fantáziájukat és ügyességüket.
A rajzok elkészítéséhez egy mintasablont biztosítunk, ennek segítségével kell megrajzolni az alkotásokat, melyeket a szervezők a pécsi Vizuál Tipp csapatának segítségével digitalizálnak, majd december 15-én és 16-án, sötétedés után a pécsi Dzsámi épületének déli homlokzatára vetítenek. Az elkészült alkotásokat a nagyközönség hatalmas méretben tekintheti meg.

A pályázat témája
Nem kötjük meg a fantáziád az alkotásban, a rajzok témája szabadon választható. A különdíjak odaítélésekor azonban kiemelten értékeljük azokat az alkotásokat, amelyek tükrözik az adventi időszak szépségét, a karácsony közeledtét.
Javasoljuk, hogy a rajzok kövessék a Dzsámi épületének formavilágát, legyenek minél részletesebbek és színesebbek, hogy az épületfestés minél látványosabb lehessen.
A pályázatra az épület (Gázi Kászim pasa dzsámija, hivatalos felszentelt nevén Gyertyaszentelő Boldogasszony-templom) szakralitásával, szellemiségével és hagyományaival harmonizáló, azokat tiszteletben tartó alkotásokat várunk.

Korosztályok
A pályázatra három korosztályban lehet nevezni:
1. korcsoport: óvodások
2. korcsoport: 6-10 éves tanulók
3. korcsoport: 11-14 éves tanulók

A pályázás módja
Személyi és jogi feltételek:
- 4–14 éves korig minden természetes személy pályázhat
- A pályázatra egyénileg lehet nevezni, szülői és tanári segítség természetesen igénybe vehető
- Elsődlegesen pécsi óvodások és iskolások rajzait várjuk, de máshonnan érkező alkotásokat is örömmel fogadunk.
Technikai feltételek, javaslatok, hogy jól használd ki az épületfestés speciális körülményeit:
- A rajzok készülhetnek bármilyen eszközzel, lényeg, hogy minél színesebbek és telítettebbek legyen. A szebb látvány elérése érdekében ajánljuk a vízfesték, filctoll vagy tempera használatát. Lehetőség szerint ne maradjon üresen fehér terület az épületen, hacsak nem szándékod kiemelni ezzel részleteket.
- Az épület vonalain kívülre ne rajzolj, ezek a részek nem tudnak megjelenni a vetítésen.
- A pályaművek elkészítéséhez a Zsolnay Fényfesztivál honlapjáról letöltött sablont kell használni, melyet teljes A3-as méretben kérünk kinyomtatni (nyomtatáskor válasszuk a kép méretezésénél a nyomtató margóihoz igazítást), így könnyebb megrajzolni az apróbb részleteket is.
- Előre kinyomtatott A3-as sablonokat korlátozott számban a Művészetek és Irodalom Háza portáján (Széchenyi tér 7-8.) is elérhetővé teszünk, átvehetők hétköznap 8.00 és 18.00 között.
A pályázat beadásának feltételei:
Minden jelentkező csak egy alkotással indulhat a pályázaton.
- A pályaműveket postai úton a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. 7603 Pécs, Pf 27. címére várjuk.
- Lehetőség van személyes leadásra is, ennek helyszíne szintén a Művészetek és Irodalom Háza (Széchenyi tér 7-8.) portája, hétköznaponként 8.00 és 18.00 között.
- A pályázatnak a megadott címre a megadott határidőig be kell érkeznie.
- A küldemény tartalmazza a sablonon elkészített pályaművet a kért adatokkal kitöltve.
- Kérjük, az elkészített rajzot ne hajtsd össze, célszerű papír-írószer boltban kapható kartonban, vagy kézzel készített hengerben postára adni.
- Kérjük, a küldeményre írd rá: "Épületfestő rajzpályázat" és a korcsoport számát

Elbírálás, szavazás
A pályázatokat a közönség fogja értékelni, ehhez a Zsolnay Fényfesztivál Facebook oldalán (http://www.facebook.com/zsolnayfenyfesztival) lehet majd szavazni. A szavazásra december 17. és 20. között lesz lehetőség, kérjük, figyeljétek híreinket. Az épületre kivetített és befotózott alkotásokat ABC sorrendbe rakjuk, galériákba rendezzük, így töltjük fel oldalunkra. Minden korosztály öt legnépszerűbb alkotását fogjuk díjazni.
A közönségdíjak mellett értékes tárgynyeremények is kiosztásra kerülnek, melyeket a pályázat szervezői és támogatói ajánlanak fel.

A nyertesek névsorának közzététele
A korcsoportonkénti első öt helyezett és a különdíjasok neve december 21. 18.00 órától a http://www.zsolnayfenyfesztival.hu oldalon, illetve a Fényfesztivál Facebook oldalán megtekinthető (http://www.facebook.com/zsolnayfenyfesztival).

A pályázat díjazása
- Mindhárom korcsoport 5 legnépszerűbb alkotását díjazzuk.
- Emellett szervezői és támogatói díjakat is kiosztunk.
Díjátadó rendezvény
A díjátadó rendezvényt a téli napfordulón, december 21-én 17.00 órától tartjuk a vetítés helyszínén. További részletek honlapunkon, illetve a Fényfesztivál hivatalos Facebook oldalán.
Szerzői és felhasználói jogok
- A pályázat benyújtói megőrzik a pályamunkához fűződő szerzői jogaikat.
- A pályázat kiírói, a pályázat és a későbbi pályázatok népszerűsítésével kapcsolatban jogosultak a pályaművek felhasználására, a pályázó nevének feltüntetésével.
- A pályázat benyújtója hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat kiírói a pályaműről készült reprodukciót elektronikus formában sokszorosítsák, valamint megjelentessék, és ennek érdekében a pályázat kiírói számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló és ingyenes felhasználási jogot ad azzal a feltétellel, hogy a kiírók, a pályázó nevét minden megjelenés esetén feltüntetik.

Határidők
Pályázat kiírásának időpontja: 2017. november 24. péntek
Pályázat beküldésének határideje: 2017. december 8. péntek
Alkotások bemutatásának időpontja: 2017. december 15-16. pénteken és szombaton 17.00 és 22.00 között
Közönségszavazás időtartama: 2017. december 17-20. vasárnaptól szerdáig
Díjátadó rendezvény időpontja: 2017. december 21. 17.00 csütörtök

További információ
További kérdés esetén írj az alábbi e-mail címre:
info@zsolnayfenyfesztival.hu
http://zsolnayfenyfesztival.hu/gyerekrajzpalyazat


Pályázatok Pályázatok
Vissza
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu