Pályázatfigyelő
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu
Pályázatok Pályázatok
Vissza
Cím:
Nem kérünk virágot - alternatív nőnapi pályázat
Kiíró:
Budapest Főváros VIII. kerületi Önkormányzat
Határidő:
04/15/2021
Érvényes:
04/15/2021
Tárgymutató:
közösségi programok megvalósítása
Pályázhat:
Civil szervezetek, informális közösségek, 18. életévüket betöltött magánszemélyek, nonprofit gazdasági társaságok
Nem kérünk virágot - alternatív nőnapi pályázat

"Nem kérünk virágot" -
alternatív nőnapi pályázat

Józsefváros Önkormányzata elkötelezett a nemek közötti egyenlőség elősegítése mellett, és fontos értéknek tartja a kerületben működő női közösségeket, ezért a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. pályázatot hirdet a nemzetközi nőnap alkalmából, közösségi programok megvalósítására.

A pályázat célja
A nőnapi pályázat célja, hogy megerősítse és támogassa a kerületben működő női közösségeket, azokat a civil szervezeteket és magánszemélyeket, akik elkötelezettek a nemek közötti egyenlőség elősegítésében. A pályázat keretében olyan közösségi, kulturális és ismeretterjesztő programötleteket várunk, amelyek Józsefvárosban élő, vagy itt dolgozó nőket szólítanak meg, és a kerületben valósulnak meg.

A pályázat feltételei
Mire lehet pályázni? A pályázat keretösszege 1 millió forint, amelyből közösségi programok megvalósítására lehet pályázni, ötletenként maximum bruttó 200 ezer forint értékben.

Milyen programötleteket várunk?
- 8. kerületi nőket szólít meg
- a résztvevők számára ingyenes
- közösségi, bevonó, interaktív program, ami a jelenlévők cselekvő részvételére épít
Pl.: közösségi program, olvasókör, beszélgetőkör, piknik, önismereti program, önképzőkör, képzés, kiállítás, installáció, koncert, szabadidős program

Kik pályázhatnak? Civil szervezetek, informális közösségek, 18. életévüket betöltött magánszemélyek, nonprofit gazdasági társaságok

A megvalósítás helyszíne: Józsefváros terein, parkjaiban, utcáin, közösségi tereiben, vagy akár magánlakásokban. Külön öröm, ha a VIII. kerület nőkről elnevezett közterein valósul meg az esemény (pl.: Hugonnai Vilma tér vagy Brunszvik Júlia tér).

A program megvalósításának ideje: 2021. május-június, de legkésőbb 2021. december 31. (a járványügyi szabályok betartása mellett).

A pályázat menete
Pályázni interneten keresztül, Google űrlap kitöltésével lehet, amely a http://bit.ly/nonapipalyazat linken keresztül elérhető. Egy pályázó akár több ötletet is beküldhet. Az ötletek kiválasztása során előnyt élveznek az együttműködésben megvalósuló programok, amelyeket több szervezet, vagy informális közösség együttműködéseként valósíthatnak meg a pályázók.

Beküldési határidő: 2021. április 15. 23:59
Szükséges adatok:
- a kapcsolattartó neve, elérhetősége (email, telefon)
- a közösség/szervezet/csapat megnevezése, bemutatása
- facebook/honlap (ha van) elérhetőség
- program kategória
- programleírás
- együttműködne másokkal?
- nem
- igen, velük:
- nyitott az együttműködésre másokkal
- helyszín ötletek
- tervezett időpont (kb. május-június, napszak)
- kinek szól a program?
- milyen módon népszerűsítené?
- költségvetés (a pályázatból max. bruttó 200 000 Ft)
- adatkezelési hozzájárulás (pályázónként egy kapcsolattartó/képviselő személyes adatairól: név, telefonszám, e-mailcím)

A nyertes pályázat kiválasztása
A nyertes pályázatok kiválasztása két fordulóban történik.
1. forduló
A beérkezett pályázatokat a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. együttműködő partnere, a Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal - Közösségi Részvételi Iroda munkatársai ellenőrzik, majd a formai ill. tartalmi követelményeknek megfelelő pályázatok beküldőivel felveszik a kapcsolatot.

2. forduló
A Közösségi Részvételi Iroda munkatársai a hasonló ötletek beküldőinél kezdeményezik a programok összekapcsolását, közös megvalósítását. A második fordulóba bejutott ötletek beküldőivel közös műhelymunka keretében döntenek a megvalósuló program részleteiről, az együttműködés kereteiről.

Szerződéskötés
Amennyiben a felek kölcsönösen elfogadják az együttműködés kereteit, elindul a szerződéskötési folyamat. A pályázónak, amennyiben ötlete kiválasztásra kerül, vállalnia kell a pályázatra beküldött program megszervezését és lebonyolítását. A program lebonyolításáról a megvalósítónak pénzügyi és szakmai beszámolót kell készítenie, valamint a szerződésben rögzített módon dokumentálnia kell a megvalósított programot (pl.: fotó, videó, jelenléti ív stb.).

A pályázat kiírója: Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt.

Szakmai koordinátor: Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal - Polgármesteri Kabinet Közösségi Részvételi Iroda
https://jozsefvaros.hu/hir/76062/nem-kerunk-viragot---alternativ-nonapi-palyazat


Pályázatok Pályázatok
Vissza
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu