Pályázatfigyelő
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu
Pályázatok Pályázatok
Vissza
Cím:
ESA Technológiai Transzfer - űrtechnológia földi felhasználásához szükséges technológia átvétel
Kiíró:
European Space Agency
Határidő:
05/12/2017
Érvényes:
05/12/2017
Tárgymutató:
űrtechnológia földi felhasználásához szükséges technológia átvétel - ESA Technológiai Transzfer
Pályázhat:
kis- és középvállalkozások
ESA Technológiai Transzfer pályázat

2017. március 7-én nyilvánossá vált az ESA magyarországi technológiai transzfer hálózatának első pályázata. Az ESA (European Space Agency) által közvetlenül működtetett pályázati rendszer kis- és középvállalkozások számára nyújt több mint HUF10,159 vissza nem térítendő támogatást. A nyertes pályázatok a vissza nem térítendő támogatást a technológia transzfer megvalósítása közben felmerülő költségeik finanszírozására fordíthatják.

Tari Fruzsina, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban működő Magyar Űrkutatási Iroda vezetője egy márciusi rendezvényen elmondta, több évtizedes űrkutatási és űripari fejlesztések után, annak eredményeként hazánk 2015-ben csatlakozott az ESA-hoz és 2016. év végén a Technológiai Transzfer Irodához. Hazánk csúcstechnológiai ágazatának szereplőit bemutató katalógust Magyar Űrkatalógus címmel nemrég adta ki a Minisztérium támogatásával a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat.

Tandi Zsuzsanna, az ESA magyarországi Technológiai Transzfer Irodájának vezetője bemutatta az ESA Technológia Transzfer hálózat működését és kihirdette a pályázati formában elérhető vissza nem térítendő pályázati támogatás rendszerét. A pályázati forrás, az űrtechnológia földi felhasználásához szükséges technológia átvétel bármely szakaszában lévő projektek megvalósításához nyújt pénzügyi segítséget.

A pályázatra elsősorban kis-és középvállalkozások jelentkezését várják, akik az átvett űrtechnológiát módosítva kívánnak innovatív, piacképes terméket vagy szolgáltatást létrehozni bármely földi iparágban. A pályázat értékelése során az értékelő bizottság külön figyelmet fordít azon pályázatokra, amelyek esetében a technológia átadó és átvevő cég között már kialakult együttműködés, amelyről az átvevő cég támogató levélben tájékoztatja az ESA értékélő bizottságát.
A pályázati forrás annak megnyitásától, vagyis 2017. március 7-től folyamatosan benyújtható, a leadás határideje 2017. május 12-e. A pályázat benyújtásának feltételei, útmutatók és egyéb segédanyagok az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont folyamatosan bővülő honlapjáról elérhető: http://wigner.mta.hu/esa/. A pályázattal kapcsolatos további kérdéseket ugyancsak a honlapon található e-mail címre lehet küldeni: esa-info@wigner.mta.hu angol nyelven.

http://nkfih.gov.hu/hirek/hazai-innovacios/esa-technologiai


Pályázatok Pályázatok
Vissza
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu