Pályázatfigyelő
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu
Pályázatok Pályázatok
Vissza
Cím:
HELLO WOOD pályázat 2018
Kiíró:
Budapesti Műszaki Egyetem
Határidő:
03/18/2018
Érvényes:
03/18/2018
Tárgymutató:
tervezés és tábori részvétel
Pályázhat:
diákok
HELLO WOOD PÁLYÁZAT 2018

A pályázat célja a HELLO WOOD nyári alkotótáborában megvalósuló kari installáció ötlettervének kidolgozása és a táborban való részvétel elnyerése. A beérkező pályaművek alapján kerül kiválasztásra az a 8-10 hallgató, akik a nyári táborban részt vehetnek és a pályázatok közül kerülhet ki a megvalósítandó alkotás is. A pályázat nyílt és névaláírásos (névvel ellátott). A tábor tervezett időpontja: július 22-29. A pályázatra olyan diákok jelentkezését várjuk, akik szívesen megmérettetik kreatívitásukat és a továbbiakban szívesen vesznek részt egy közös gondolkodásra épülő alkotófolyamatban, mely egy egyhetes helyszíni építéssel zárul.

MÁRCIUS 18. - REGISZTRÁCIÓ HATÁRIDEJE
Éjfélig küldj egy emailt a neveddel a hellowoodpalyazat@rajzi.bme.hu címre, melyben jelzed részvételi szándékod a pályázaton és a nyári alkotótáboron. (A táborban való részvétel elnyerésében előnyt jelent az ötletpályázat elkészítése, de nem kizárólagos feltétel.) Mivel lehetőség van párban, kislétszámú csoportban is pályázni, ezért a regisztrálásnál a csapatban pályázók (2-3 fő) egyetlen emailben küldjék el a csapattagok nevét és email elérhetőségét! (Fontos a regisztráció a későbbi kapcsolattartás miatt!)

ÁPRILIS 22. (VASÁRNAP), 24h - KONCEPCIÓK BEADÁSA (ELEKTRONIKUS BEKÜLDÉS)
A fenti határidőig találd vagy találjátok ki egy közösségi installáció koncepcióját. Az installáció - részben vagy egészben - legyen funkcionális, a helyi közösséget szolgáló, a helyszín adottságaihoz illesztett, de legyen ötletes, újszerű, identitásképző, környezettel jól kommunikáló, időtálló és látványos is.
Helyszín Szerencs város, azon belül tetszőleges. A város életéhez, a város hétköznapi vagy ünnepi eseményeihez, a település épített környezetéhez, építészeti örökségéhez kapcsolódó építészeti ötleteket és az ötletekhez tartozó helyszínek javaslatait várjuk.
Az ötletterv legyen megvalósítható 200.000 forintnyi, kereskedelmi forgalomban kapható keresztmetszetű - faanyagból, ez hozzávetőleg 3 m3 faanyagot jelent.
(Lásd JAFHOLZ kínálatát.) Facsavar és menetes szárak megkötés nélkül betervezhetők, egyéb kiegészítőket pedig 50 000 forint értékig (drót, kötél, vasalat stb.) lehet felhasználni. Lehetőség van továbbá a LEIER cég kínálatából tégla, betonelem és készelemek (pl. Durisol) betervezésére is. Az ötlettervet egyedül is elkészítheted vagy akár párban, kisebb csoportban is, sőt konzulenst is igénybevehetsz.
A beküldendő tervekre formai és mennyiségi követelmény nem vonatkozik, de legyen kiolvasható az ötlet, koncepció, a terv gondolatisága. Továbbá vedd figyelembe az elektronikus beküldés kötöttségeit (pl. összefűzött PDF, felbontás-fájlméret stb.).
A terveket a fenti határidőig kérjük feltölteni a pályázat felhőmappájába.
Határidő után beérkező pályaműveket nem áll módunkban bemutatásra és szavazásra bocsátani!

ÁPRILIS 23. (HÉTFŐ) 14h - PÁLYÁZATI ANYAGOK PREZENTÁCIÓJA, SZAVAZÁS
A pályaművet röviden (5-10 perc), tetszőleges technikával (prezentáció, plakát, makett, stb.) élőszó kíséretében mutasd vagy mutassátok be. Helyszín a Rajzi tanszék VIII.-as terme. A prezentáció során a hangsúly a koncepción legyen, de térj/térjetek ki a megvalósíthatóságra is.
A prezentációt követően a pályaművekre lehet szavazni. A szavazásnál a pályázó hallgatóknak joga van hallgatónként egy szavazatot leadni a legjobbnak ítélt pályaműre (kivételt képez a saját alkotása). Fontos, hogy a szavazat meghozatala józanul, objektíven, szakmai szempontok alapján történjen!

ÁPRILIS 26. (CSÜTÖRTÖK) 14h - EREDMÉNYHÍRDETÉS
Az eredményhírdetésre a fenti időpontban kerül sor a Rajzi tanszék VIII.-as termében. Nagyszámú pályázó hallgatók esetén a szavazatok számából kialakult sorrend függvényében nyernek a pályázók részvételi lehetőséget a nyári alkotótáborba (az első 10 hallgató). Továbbá a legtöbb szavazatot kapott pályamű lehet az a terv, ami elnyeri a lehetőséget a megvalósításra (kiviteli terv készítés és építés).

JÚNIUS ELEJE - JAFHOLZ PIKNIK ÉS MEGVALÓSÍTHATÓSÁG
A tábori részvételt nyert hallgatók, ezentúl mint a BME Építész Karának csapata június elején a JAFHOLZ telephelyén egy piknik keretében bemutatják a BME-koncepciótervét, melyet a nyári táborban meg is valósítanak. Továbbá vállalják a győztes terv megvalósításához szükséges részletes tervek kidolgozását (elemméretek, anyagigény, gépigény, gyártmányterv, felületkezelés, statikai konzultáció, stb.) június végéig. Ehhez segítséget a csoportvezetők biztosítanak.

JÚLIUS 22-29. - ALKOTÓTÁBOR
Az alkotótábor időpontja. Helyszín Tokaj, szállás a Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium épületében. A tábor költsége előreláthatólag 49.000 ft, ami teljes ellátást, előadásokat és bulikat is magába foglal. (Várhatóan támogatás formájában ez az összeg csökkeni fog.)

MIT NYÚJT A HELLO WOOD ÉPÍTÉSZ MUSTRA?
- a hazai építészetoktatás legjavát képviselő workshopvezetőket
- olyan felületet, ahol a hazai építészeti oktatás színe-javával mérheted össze tudásod Pécstől Győrig, Debrecentől Sopronig
- megismerkedhetsz a hazai intézmények diákjaival, oktatóival, módszereikkel, sikereikkel és dilemmáikkal
- valós igényekre reagáló, a kulturális gyökerekhez szorosan kötődő installációk megvalósítását
- a tábor idejére szerszámokat és az egyéb szükséges infrastruktúrát
- olyan szakmai színvonalat, mely egyedülálló módon gazdagítja portfóliódat és különleges szakmai képességeidet
- a hamisítatlan Hello Wood hangulatot és egy életre szóló közösségi élményt

KORÁBBI TÁBOROK KÉPEKBEN, VIDEÓKBAN
http://www.vimeo.com/hellowood
http://www.flickr.com/hellowood123

BÁRMILYEN KÉRÉS, KÉRDÉS FELMERÜL, ÍRJATOK NYUGODTAN!
Lassú Péter - peter.lassu@rajzi.bme.hu
Pálóczi Tibor - t.paloczi@rajzi.bme.hu


Pályázatok Pályázatok
Vissza
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu