Pályázatfigyelő
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu
Pályázatok Pályázatok
Vissza
Cím:
Zöld Béka Díj
Kiíró:
Deloitte Magyarország
Határidő:
09/16/2016
Érvényes:
09/16/2016
Tárgymutató:
díj, Zöld béka
Pályázhat:
vállalatok
A Zöld Béka Díjról

A Deloitte Közép-európai Fenntarthatósági Jelentés Díja (más néven a Zöld Béka Díj) egy olyan elismerés, amelyet a legjobb fenntarthatósági jelentést készítő regionális nagyvállalatok nyerhetnek el. Célunk, hogy díjazzuk a nem pénzügyi jelentések készítése terén tanúsított kiemelkedő teljesítményt a közép-európai országokban.
A Zöld Béka Díjat első ízben Magyarországon adtuk át 2000-ben, és azóta fokozatosan más közép-európai országokra is kiterjesztettük (a balkáni országok 2009-ben, Csehország 2012-ben, míg a Baltikum térsége 2013-ban csatlakozott tevékenységünkhöz).
2015-től kezdődően a Zöld Béka Díj országos és regionális szinten is kiosztásra kerül. Az országos szinten díjazott jelentések automatikusan részt vesznek a közép-európai szintű megmérettetésen is.

2016-ban a Zöld Béka Díjért két szinten is versenyezhetnek a vállalatok:
Országos Zöld Béka Díj: Az országos szintű összevetésben részt vevő cégek a nem pénzügyi jelentéseiken keresztül mutathatják be fenntarthatósági gyakorlatukat. Az értékelést és a díjak odaítélését egy országos zsűri fogja végezni.
A legjobb jelentéseket elkészítő cégek egyrészt az országos Zöld Béka Díjért szállnak versenybe, másrészt különféle kategóriákban is díjazzuk a résztvevőket.
Regionális Zöld Béka Díj: A pályázó cégeknek regionális összevetésben is alkalmuk lesz bemutatni fenntarthatósági gyakorlatukat.

Határidők
- Országos szint
- A jelentések leadásának határideje: 2016. szeptember 16.
- Az országos Zöld Béka Díjak átadása: 2016. október és november folyamán.
- Regionális szint:
- A pályázatok értékelése és a döntősök kiválasztása a regionális zsűri által: 2016. november vége
Értékelési szempontok letöltése
Zöld Béka Díj - részletes értékelési szempontok

Értékelési szempontok
A jelentések értékelése az alábbi szempontok alapján történik:
1. Fenntarthatósági teljesítmény és stratégiai vállalások
2. Lényegesség
3. Tartalom
4. A kommunikáció szerkezete és kreatív jellege (egyértelműen levonható következtetés)
A Zöld Béka Díj pályázati feltételeiről bővebb információkat a letölthető dokumentumban olvashat.

A jelentkezés módja
Mely cégek pályázhatnak? Nagyvállalatok, holding társaságok, tőkecsoportok, kis- és középvállalkozások, alapítványok, egyetemek.
Milyen jelentésekkel lehet pályázni? Az előző egy vagy két pénzügyi évet lefedő társadalmi jelentésekkel, társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos jelentésekkel, fenntarthatósági jelentésekkel, illetve integrált jelentésekkel.
Nem fogadunk el olyan jelentéseket, amelyek egyetlen fenntarthatósággal kapcsolatos területre korlátozódnak (pl. környezetvédelmi jelentések, alapítványi jelentések stb.).

A jelentések nyelve:
- Országos szint: a cégek a jelentéseket az adott ország nyelvén és angolul is benyújthatják
- Regionális szint: a jelentéseket egy nemzetközi zsűri fogja kiértékelni, ezért az országos szintről továbbjutott társaságoknak angol nyelven is be kell adniuk a jelentésüket, ha a korábban benyújtott jelentés más nyelven íródott

Mely irányelveket kell követniük a jelentéseknek? A jelentéseknek a GRI G3.1 irányelve, a GRI G4 irányelve,az IIRC irányelve, az ENSZ Global Compact irányelve, az ISO 26000 irányelve, valamint a nem pénzügyi és a sokszínűséggel kapcsolatos információknak bizonyos nagyvállalkozások és vállalatcsoportok általi közzétételéről szóló 2013/34/EU irányelve közül legalább egyet követniük kell.

Kérjük, töltse le a jelentkezési lapot, töltse ki, majd küldje el kapcsolattartónk részére az alábbi címre:
Gábor Orsolya - ogabor@deloittece.com
http://www2.deloitte.com/hu


Pályázatok Pályázatok
Vissza
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu