Pályázatfigyelő
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu
Pályázatok Pályázatok
Vissza
Cím:
Gyorssegély
Kiíró:
Ferencvárosi Közösségi Alapítvány
Határidő:
10/19/2020
Érvényes:
10/19/2020
Tárgymutató:
gyorssegély civil szevezeteknek
Pályázhat:
- ferencvárosi székhelyű bejegyzett civil szervezetek
- ferencvárosi kötődésű civil szervezetek (kötődés lehetséges értelmezései: kerületi lakosok az ügyfeleik, kedvezményezettjeik, önkénteseik; meglévő kerületi kapcsolataik vagy együttműködéseik vannak)
"GYORSSEGÉLY"

A Ferencvárosi Közösségi Alapítvány (FKA) pályázati felhívása civil szervezetek működési támogatására
Az FKA kuratóriumának döntése alapján és a bp Magyarország adományának köszönhetően, pályázatot írunk ki ferencvárosi kötődésű civil szervezetek működési támogatására. A pályázat célja olyan kerületi és kerületért/kerületiekért dolgozó nonprofit szervezetek támogatása, amelyek munkája a helyi közösség számára már eddig is látható és érzékelhető volt, a kerület fejlődéséhez, harmonikusabb közösségi életéhez hozzájárult, de amelyek működésében a koronavírus-járvány okozta helyzet komoly krízist okozott és ezért azonnali működési támogatásra, gyorssegélyre szorulnak.
A Ferencvárosi Közösségi Alapítvány 2011 óta működő független civil szervezet, amelyet kerületi kötődésű magánszemélyek hoztak létre, és amely nem kér, illetve nem fogad el támogatást sem az államtól, sem az önkormányzattól.

A támogatás célja:
Hozzájárulni a kerületi kötődésű civil szervezetek működési problémáinak azonnali orvoslásához, amelyek a koronavírus-járvány nyomán alakultak ki. A támogatások segítségével a szervezetek akut válsághelyzetükön változtathatnak és biztonságosabban tervezhetnek a járvány második hullámában.

A pályázók köre:
- ferencvárosi székhelyű bejegyzett civil szervezetek
- ferencvárosi kötődésű civil szervezetek (kötődés lehetséges értelmezései: kerületi lakosok az ügyfeleik, kedvezményezettjeik, önkénteseik; meglévő kerületi kapcsolataik vagy együttműködéseik vannak)

A pályázati támogatásokra fordítható teljes keretösszeg: 2 200 000Ft
Egy pályázó maximum 500 000Ft-ot igényelhet, a teljes pályázati keretből maximum 4-8 szervezetet tervezünk támogatni.

A pályázat menete
A pályázati folyamat többfordulós:
1. A pályázó szervezeteknek először ezen az online adatlapon kell bemutatniuk a tevékenységüket és ismertetni a kialakult működési nehézséget, valamint azt, hogy a szervezet önerőből hogyan próbálta a problémát kezelni. Az adatlapon fel kell tüntetni az igényelt támogatási összeget és azt, hogy ez a támogatás milyen változást tudna hozni a szervezet működésében, függetlenül annak költség-jellegétől (pl. a döntésben nem szempont, hogy személyi kifizetésre vagy dologi költségre, szolgáltatásra, esetleg eszköz beszerzésre vonatkozik-e a kérelem) Az adatlap kitér a szervezeti alapértékek megismerésére és a szervezeti potenciál (meglévő pénzügyi és emberi erőforrás) felmérésére is. Az adatlaphoz kérjük csatolni a szervezet 2019-es OBH-hoz benyújtott pénzügyi mérlegét, a pályázat csak e melléklettel együtt érvényes. Hiánypótlásra lehetőség nincs, a beadási határidő után pályázatokat nem fogadunk.

2. A beérkezett pályázatok formai majd elsőkörös tartalmi elbírálása után az FKA kuratóriuma és a bp Magyarország képviselője egy előzetes, szűkített listát készít.
Ezt követően a kiválasztott szervezetek képviselőivel - szükség szerint - online egyeztetési lehetőséget kérünk, amely alapján a végső nyertes lista megszületik.
3. A nyertes szervezetekkel az FKA támogatási szerződést köt, melynek aláírását követően 8 napon belül átutaljuk a megítélt támogatást. A pályázaton elnyert támogatási összeget legkésőbb 2021. február 28-ig kell felhasználni - de 2020. szeptember 1. utáni költségek már elszámolhatók - majd az erről szóló szakmai és pénzügyi beszámolót legkésőbb a támogatási összeg teljes felhasználását követően két héten belül kell benyújtani.

Az elbírálás szempontjai:
- a pályázó kerületi kötődése
- a szervezet értékei és eddigi tevékenysége mennyiben járult hozzá a ferencvárosiak jobb létéhez és/vagy a kerület, a kerületi közösségek fejlődéséhez
- a jelzett működési nehézség mennyiben függ össze a koronavírus-járvány nyomán kialakult új helyzettel
- a pályázó milyen szervezeti potenciállal rendelkezik
- a szervezet milyen erőfeszítéseket tett már a leírt működési nehézség orvoslására
- a kért támogatás felhasználásától remélt változás mennyire tűnik megalapozottnak

A pályázatokat (a kitöltött online adatlapot) 2020. október 19. délig kell benyújtani. A pályázat beérkezéséről az FKA minden esetben visszaigazolást küld.
A pályázatokat az FKA kuratóriuma, a támogatott projektekért felelős programvezető munkatárs és a bp Magyarország képviselője értékeli.
Az eredményről minden jelentkező szervezetet írásban értesítünk, legkésőbb 2020. november első hetében.

Az online jelentkezési lap érhető el a https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdLykdtT6IOM_BnnL65NMnIi2i-BYK2mK_D4VQBnxeJ9rGFVQ/viewform oldalon.
További kérdések esetén, kérjük, forduljanak bizalommal kollégánkhoz, Oláh Rolandhoz a +36 30 9952292 -es.telefonszámon vagy mail.olahroland@gmail.com e-mailcímen!


Pályázatok Pályázatok
Vissza
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu