Pályázatfigyelő
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu
Pályázatok Pályázatok
Vissza
Cím:
In memoriam Gustav Klimt | Femme fatale
Kiíró:
Tatabányai Kortárs Galéria
Határidő:
07/22/2018
Érvényes:
07/22/2018
Tárgymutató:
In memoriam Gustav Klimt - Femme fatale
Pályázhat:
professzionális képzőművészek és művészeti egyetemek hallgatói

In memoriam Gustav Klimt - Femme fatale

A tatabányai Kortárs Galéria felelevenítve a korábbi nagy sikerű In memoriam sorozatot, pályázatot hirdet Gustav Klimt halálának 100. évfordulójára alkalmából.
A pályázat témája Klimt munkásságának legjellemzőbb motívuma, a női test. A pályázatra olyan alkotásokat várunk, amelyekkel a művészek Klimt női alakjaira, aktjaira reflektálnak, akár figurális, akár absztrakt formában, és nem kifejezetten Klimt stílusában készülnek. A beérkezett és válogatott munkákból szeptember 7. és október 12. között kiállítást rendezünk. A legsikeresebb munkák készítőinek szakmai díjakat és a Kortárs Galéria díját adjuk át a kiállítás megnyitóján. A kiállítás anyagából katalógus készül.

A pályázatra professzionális képzőművészek és művészeti egyetemek hallgatói jelentkezhetnek (MAOE, MKISZ tagok, MKE, MOME, NYME stb. hallgatói)
A pályázatra jelentkezni lehet 3 képpel. A képeket digitális formában kell beküldeni (1-5 Mb közötti jpg fájl formában). A fájlok nevei a Művész neve, kép címe, és a kép adatai legyenek. A képek mellé egy rövid szakmai önéletrajzot mellékeljenek, amely tartalmazza az iskolákat, az egyesületi tagságot, fontosabb kiállításokat, és az esetleges díjakat. A képek mellé mindenképp küldjék el az alkotás adatait: cím, technika, méret, évszám, biztosítási érték.

A beérkezés után a szakmai zsűri kiválogatja a kiállítás anyagát, eredeti munkákat csak a beválogatott művészeknek kell beadniuk. Lehetőség lesz augusztus közepén budapesti és tatabányai leadásra is, pontos időpontról és helyszínről értesítjük a jelentkezőket.

Kritériumok: A képek szélessége ne haladja meg az 1 métert, magassága a 2 métert. Sorozat esetén se haladja meg a képek száma a 3-at, a zsűri megbonthatja a sorozatokat.
A képeket a kammerlohr@avertesagoraja.hu e-mail címre kell küldeni,
beérkezési határidő: július 22. éjfél
Zsűrizés eredménye augusztus elejére várható, mindenkit e-mailben értesítünk.
Információ: Kammerlohr-Kováts László galériavezető
kammerlohr@avertesagoraja.hu
30/417 6444
http://galeria.avertesagoraja.hu/2018/04/18/palyazati-felhivas-klimt/


Pályázatok Pályázatok
Vissza
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu