Pályázatfigyelő
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu
Pályázatok Pályázatok
Vissza
Cím:
"Muzsikál az erdő" irodalmi pályázat, 2018
Kiíró:
Muzsikál az Erdő Alapítvány
Határidő:
05/30/2018
Érvényes:
05/30/2018
Tárgymutató:
irodalmi pályázat, 2018 - Muzsikál az erdő
Pályázhat:
1. felnőttek
2. gyermekek: 8 -18 éves korig.
"Muzsikál az erdő" irodalmi pályázat, 2018

A Muzsikál az Erdő Alapítvány irodalmi pályázatot hirdet a "Muzsikál az erdő" 2018 évi rendezvénysorozatának alkalmából.
Várjuk minden olyan magyarországi vagy határon túl élő magyar alkotó pályázatát, akinek alkotásai összhangban állnak a rendezvénysorozat szellemiségével.
A "Muzsikál az erdő" alapgondolata a természeti környezettel való harmonikus együttélés megvalósíthatóságának, s ezen harmónia fenntarthatóságának hitéből táplálkozik.
"Hosszú távon fenntartható, boldog emberi lét csak a természettel harmóniában képzelhető el. Hitünk szerint ez csak úgy valósulhat meg, ha életünk négy legfontosabb dimenzióját - társadalom, gazdaság, környezet, művészetek - összehangoljuk, harmonizáljuk."
A "Muzsikál az erdő" rendezvénysorozat fő céljai: a klasszikus zene, az irodalom, a kultúra támogatása, az egészséges életmód népszerűsítése, a helyi természeti és kulturális értékek, az erdő védelme, a környezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntarthatóságra nevelés, a helyi közösségek építése a művészet, az erdő és a zene erejével. A kilencnapos rendezvénysorozat minden nap más-más település köré szerveződik, ahol a céloknak megfelelő programok kapcsolódnak egymáshoz. Szeretnénk, ha az ide látogatók új impulzusokat meríthetnének természeti környezetünk és kultúránk megismeréséhez.

Két életkori kategóriában lehet pályázni:
1. felnőttek:
Olyan irodalmi alkotásokat várunk, amelyekben megjelenik az erdő és a zene kapcsolata. Az irodalmi alkotások műneme és műfaja szabadon választható. Terjedelmi korlát lírai mű esetén 2 oldal, epika esetén 10, dráma esetén 50 oldal 12-es betűmérettel, másfeles sorközzel.
2. gyermekek: 8 -18 éves korig.
A gyermekektől meséket várunk max. 3 oldal terjedelemben. A témát a "Muzsikál az erdő" szellemiségéből merítsenek.
Egy pályázó egy pályaművel jelentkezhet. Az alkotásokat e-mailben, csatolt file-ként world dokumentum formájában kérjük beküldeni. e-mail: muzsikalazerdopalyazat@gmail.com
A file név tartalmazza a szerző nevét és a mű címét pl.: Kiss János "Zene" című műve esetében: kissjanos.zene. Minden alkotó köteles mellékelni egy címjegyzéket, ami tartalmazza az alkotó nevét, címét, e-mail postafiókját, telefonos elérhetőségét.
A nevezési díjmentes.

A művek beküldési határideje: 2018. május 30.

A pályaműveket szakmai zsűri bírálja el.
A zsűri elnöke: Győrffy Ákos
A zsűri tagjai: Vasvári Csaba, Matúz Viktória
Díjazás: wellnes hétvégék, tárgyjutalmak.
Az első három helyezett mű előadásra kerül a "Muzsikál az erdő" - Mátrai Művészeti Napok rendezvényén, valamint megjelenik az Erdészeti lapok és a Mi erdőnk című folyóiratok honlapján, illetve a http://www.litera.hu irodalmi portálon.
Az arra érdemes alkotások elhangoznak a "Muzsikál az erdő" - Mátrai Művészeti Napok, illetve a "Muzsikál az erdő" az ország egyéb régióiban szervezett rendezvényein, valamint közzétesszük azokat honlapunkon.
Az eredményeket közzétesszük honlapunkon, várhatóan 2018. június 28-án a http://www.muzsikalazerdo.hu honlapunkon.
Ünnepélyes eredményhirdetés: 2018. július 1.
Információ: Vasvári Csaba, Matúz Viktória
muzsikalazerdopalyazat@gmail.com

Muzsikál az Erdő Alapítvány
3060 Pásztó Tari u.7.
szabolajos@muzsikalazerdo.hu
http://www.muzsikalazerdo.hu


Pályázatok Pályázatok
Vissza
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu

File Attachment Icon
Pályázati lap,2018,irodalom-Muzsikál az erdő.pdf