Pályázatfigyelő
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu
Pályázatok Pályázatok
Vissza
Cím:
FALUDY GYÖRGY Irodalmi Műhely - vers- és prózaírás antológiába
Kiíró:
Alföld Művészeti, Kulturális és Sport Egyesület
Határidő:
09/17/2017
Érvényes:
09/17/2017
Tárgymutató:
vers- és prózaírás antológiába
Pályázhat:
magyar anyanyelvű pályakezdő és gyakorló költők, írók
Szárnypróbálgatók 2018.
Alföld
Művészeti, Kulturális és Sport
Egyesület
CSONGRÁD
Kolozsvári u. 6. (Levélcíme: Szép u. 12.) * Tel.: 63/788-836 * 06/20 9 148 906

P Á L Y Á Z A T
Kiíró: A Magyar Irodalomtörténeti Társaság Csongrád Megyei Szépírói Tagozata és a
"FALUDY GYÖRGY Irodalmi Műhely"
(ALFÖLD Művészeti Egyesület - Raszter Könyvkiadó)
Pályázat címe: Szárnypróbálgatók 2018.
Pályázhatnak: magyar anyanyelvű pályakezdő és gyakorló költők, írók
Beadási határidő: 2017. szeptember 17-ig

A pályázat célja, hogy az előző évek gyakorlatának sikeres folytatásaként, immáron 15. alkalommal értékelési, elbírálási és megjelenési lehetőséget biztosítson azoknak, akik szakmai megítélés alapján, szerzői önköltséget is vállalva, szeretnék alkotásaikat reprezentatív, gyűjteményes kötetben (hagyományosan, periodikaként megjelenő országos antológiában ) megjelentetni.

A pályázatra szerzőnként maximum 6 vers vagy 3 novella (mese), küldhető be, tematikai megkötöttség nélkül. A versek egyenként max. 40 sorosak, a novellák (mesék) egyenként 3 gépelt oldal (kb. 7000 karakter) terjedelműek lehetnek. (Külön kategóriában versenyeznek a lírai és a prózai alkotások.)

A pályamunkákat szakértő zsűri értékeli, bírálja el, s tesz javaslatot kötetben történő megjelenésre. A zsűri döntése végleges. Az értékelő bizottság elnöke: Baranyi Ferenc Kossuth-díjas költő. A pályázat résztvevői a pályamunkák beküldésével felhasználási engedélyt adnak a meghirdetők részére egy éves időtartamra, akik ezáltal jogosultak szerzői jogdíj nélkül Magyarország területén bármilyen formában megjelentetni, közzétenni a műveket.
Nevezési díj nincs!
A zsűri értékelése alapján döntőbe kerülő versekből, novellákból (mesékből) országos antológia készül. Az előkészített kötetben szereplőknek (az előző évekkel megegyezően) vállalniuk kell 6 db könyv önköltségen való értékesítését elővételben (1800 Ft/db.), így kerülhetnek be a megjelenő szerzők közé. Erről a pályázatot meghirdető Faludy György Irodalmi Műhely 2017. október 15-ig írásban értesíti a szerzőket.

XV. JUBILEUMI ANTOLÓGIA
Az antológia 2018. januárjára, a Magyar Kultúra Napjára, periodikaként "Szárnypróbálgatók 2018 - magyar anyanyelvű alkotók országos antológiája" címmel jelenik meg.
A zsűri döntése alapján a minősítést elérő szerzők elismerő oklevelet, a legjobb pályamunkákat beküldő 3-3 szerző pedig pályadíjat kap. Társszerveink értékes különdíjakat is kiadnak.
A zsűri jogosult dönteni a díjak kiadásáról, esetlegesen összevonásáról, vagy visszatartásáról is.

A pályamunkákhoz kérjük mellékelni a pályázó adatait, rövid szakmai önéletrajzát, címét, telefonszámát, ill. arcképének nyomtatáshoz alkalmas minőségű színes fotóját. A borítékra írják fel: "Szárnypróbálgatók 2018"

A pályázatok beküldhetők e-mailen: raszterkiado@gmail.com címre. ( Kivételes esetben pályázatot postai úton is elfogadunk. Írásonként külön lapon, de egy borítékban. Alkotásonként 2-2 példányban).

Postacím: ALFÖLD Művészeti Egyesület, 6640 Csongrád, Szép u. 12.
(Információ kérhető: Tel.: 63/788-836 * E-mail: raszterkiado@gmail.com címen)

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és ünnepi műsorral egybekötött kötetbemutatóra 2018. január 20-án (szombaton) 16 órától kerül sor Budapesten, a József Attila Művelődési Centrumban. (XIII. kerület)

A díjakat átadja:
Baranyi Ferenc - Kossuth-díjas költő
Góg János - Juhász Gyula-díjas költő
az Irodalomtörténeti Társaság Csongrád Megyei Elnöke

Részletekről tájékozódhatnak az Egyesület honlapjáról is:
http://www.alfoldegyesulet.shp.hu


Pályázatok Pályázatok
Vissza
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu