Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Muzsikál az erdő fotópályázat - 2019
Kiíró:
Muzsikál az Erdő Alapítvány
Határidő:
05/24/2019
Érvényes:
05/24/2019
Tárgymutató:
fotópályázat, Muzsikál az erdő
Pályázhat:
bárki
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

"Muzsikál az erdő" fotópályázat - 2019

A "Muzsikál az erdő" rendezvénysorozata 2019. évi eseményeihez kapcsolódóan a Muzsikál az Erdő Alapítvány ezévben is fotópályázatot hirdet. Az idei évben, immáron 16. alkalommal megrendezésre kerülő rendezvény ismét három helyszínen jelentkezik: Kecskemét vonzásában, a Mátra vidékén és a Körösök völgyében. A zenei és kulturális programok mellett idén is meghirdetjük a rendezvény fotópályázatát, melyre várjuk minden olyan magyarországi, vagy határainkon túl élő magyar amatőr, vagy profi fotós munkáit, akinek az alkotásai összhangban vannak a rendezvény szellemiségével.

A rendezvényünk szellemisége és céljai:
A "Muzsikál az erdő" alapgondolata a természeti környezettel való együttélés fontosságából, e harmónia fenntarthatóságának hitéből táplálkozik. "Hosszútávon fenntartható, boldog emberi lét csak a természettel harmóniában képzelhető el. Hitünk szerint ez csak úgy valósulhat meg, ha életünk négy legfontosabb dimenzióját - a társadalmat, a gazdaságot, a környezetet és a kultúrát-művészetet - összehangoljuk."
A "Muzsikál az erdő" rendezvénysorozat fő célja, hogy az embereket egy fenntartható, környezettudatos életforma irányába fordítsa az erdő, a zene és a művészet erejével. Kiemelt célunk a klasszikus zene, az irodalom, a vizuális alkotóművészet támogatása, az egészséges életmód népszerűsítése, a helyi természeti és kulturális értékek, valamint az erdő, a természet védelme, a környezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntarthatóságra nevelés, a helyi közösségek építése. Szeretnénk, ha az eseményekre látogatók új impulzusokat meríthetnének természeti környezetünk és kultúránk megismeréséhez.

Milyen fotókat várunk a pályázatra:
Olyan fotókkal lehet pályázni, melyeken a fenti szellemiség gondolatai, érzései jelennek meg, akár a művészetek felől, akár a természet, az erdő felől megközelítve. Az alkotások témája ezen feltételek mellett szabadon választható, kötetlen. A honlapunkon - inspiráció gyanánt - a korábbi díjazott fotók megtekinthetők.

A pályázati feltételek:
Egy alkotó maximum 6 fotóval pályázhat. A képek készítési idejére vonatkozóan nincs időbeni megkötés, de javasoljuk, hogy friss, az elmúlt évek során készített felvételekkel pályázzanak. A pályázatra kizárólag digitális fotókat fogadunk, analóg technikával készült képek esetén jó minőségű szkennelés, vagy egyéb digitalizálás a feltétel. A képrögzítő eszköz tekintetében nincsen megkötés. A digitális fotók felbontásánál a hosszabb oldalnak legalább 3000 pixelnek kell lennie, ennél kisebb felbontású képeket nem áll módunkban befogadni. A beküldött képformátum kizárólag JPG lehet.
A fő pályázat mellett két külön pályázati kategóriát is indítottunk. Az "ifjú fotós" kategóriában az a gyermek indulhat, aki 2019. december 31-ig még nem tölti be a 18. életévét. A gyermekek fotói külön elbírálás alá esnek, de itt is fontos a jó kompozíció és a képi mondanivaló, a látvány. Külön pályázati szekciót nyitottunk a mobil telefonnal, vagy tablettel készített képeknek is. Aki a fő mezőnyben méretteti meg magát, az is beküldhet ebbe a kategóriába fotókat, de a két kategóriába küldött fotók között nincs átjárási lehetőség. A mobil eszközzel készített fotóknál is minőségi és szép kompozícióval készített képeket várunk. A külön kategóriákban egy pályázó maximum 4 fotót küldhet be. (Az ifjú fotós kategóriánál írásban kell nyilatkozni a születési dátumról. A mobilos kategóriába való nevezés esetén pedig a fotó EXIF adataiból egyértelműen kiolvashatónak kell lenni a készülék típusának!)
A fotókat kizárólag a pályázat email címére megküldve fogadunk, egyéb módon: adathordozón, postán, linket megosztva, más email címre küldve stb. nem tudunk pályázati anyagot befogadni. A fotópályázat email címe: muzsikal.foto@gmail.com
Az alkotó a pályázati kiírás alapján köteles a beküldött fotók filenevét a következők szerint megadni: az alkotó neve (alulvonás) a kép sorszáma (alulvonás) a kép címe. Példaként Kiss János fotós harmadik fotója, Erdei nyugalom címmel a következő fájlnevet kapja: KissJános_03_Erdeinyugalom.jpg
A képek beküldése mellett a pályázat érvényességének feltétele, hogy a pályázó a honlapról letölthető, vagy a fotópályázat email címén bekérhető pályázati adatlapot kinyomtassa, kitöltse, eredetiben aláírja(!), majd beszkennelve, vagy befotózva csatolja JPG formátumban. Az adatlap tartalmazza a fotós nevét, lakcímét, e-mail címét, telefonos elérhetőségét és a fotók sorszámozott felsorolását kép címekkel. A pályázónak kötelessége nyilatkozni, hogy a fotók saját alkotásai és annak teljes körű felhasználási jogával rendelkezik.
Amennyiben az alkotó a beküldött pályázati anyagánál bármely formai követelménynek nem felel meg, úgy a pályázat kiíró egy esetben emailben értesíti a hiányosságról, melyet korrigálhat. Amennyiben a felszólítástól számított max. 10 napon belül (de a pályázati határidőt betartva) nem javítja ki a pályázati anyagát, úgy a kiíró külön értesítés nélkül jogosult az érintett fotó, vagy a teljes nevezés elutasítására. A pályázati határidőn belül a pályázó jogosult a 6 illetve 4 db-os kereten belül további fotókat beküldeni vagy a már megküldött képet másikra cserélni. Ezekben az esetekben a pályázati adatlapot is cserélni kell.
A pályázat benyújtásával az alkotó elfogadja, hogy a fotóiról készített papírképeket a Muzsikál az Erdő Alapítvány rendezvényein és kiadványaiban, valamint digitális formában a honlapján és a közösségi médiában - a fotós nevének megjelölésével - az Alapítvány jogszerűen felhasználhatja, de azért az Alapítvány pénzbeli megváltásra nem kötelezhető.

Nevezési díj: A nevezés díjtalan.

A fotók beküldési határideje: 2019. május 24. péntek - éjfél.

A fotópályázat zsűrizése: Az alkotásokat fotóművészekből és természetvédelmi-erdészeti szakemberekből álló zsűri bírálja el.

Díjazás: Felajánlások alapján a helyezettek egyéni és kollekció díjakat, értékes tárgyjutalmakat nyernek.

Különdíjak: Az "ifjú fotós" és a "mobilos képek" kategóriákban a legkiemelkedőbb fotók külön kategória díjban részesülnek.

Díjkiosztás: Az ünnepélyes díjkiosztás helyéről, idejéről tájékozódjanak a rendezvény honlapján. Az érvényes pályázattal rendelkező alkotók emailben is értesítést kapnak a rendezvényekről, a díjazásról és a kiállításokról.

A fotók bemutatása: A zsűri által kiválasztott, legkiemelkedőbb alkotásokat bemutatjuk a 16. "Muzsikál az erdő" - Mátrai Művészeti Napok, illetve az ország más régióiban szervezett rendezvényeinken, valamint közzétesszük azokat honlapunkon. A díjazásban részesült alkotásokból az idei rendezvénysorozaton is kiállítást rendezünk. Az alkotásokat az Alapítvány saját költségen dolgoztatja ki 20x30 cm-es méretben, mely nyomatok ezt követően az Alapítvány tulajdonában maradnak, és későbbi rendezvényeik helyszínein is kiállításra kerülhetnek.

A fotópályázat szervezője: Kalácsi René muzsikal.foto@gmail.com

Egyéb tájékoztatás a rendezvényről: http://www.muzsikalazerdo.hu
http://www.facebook.com/muzsikalazerdo/

2019. évi programjaink: május 25-26. "Muzsikál az erdő" a Hírös Városban
(Lakitelek-Tőserdő, Nyíri erdő - Kecskemét)
június 29.-július 07. "Muzsikál az erdő" - Mátrai Művészeti Napok
(a Mátra térségében: Tar-Fenyvespuszta, Gyöngyöstarján, Abasár, Salgótarján-Eresztvény, Mátraverebély-Szentkút, Pásztó-Mátra-keresztes, Szurdokpüspöki, Gyöngyöspata, Kékestető)
szeptember 27-29. "Muzsikál az erdő" a Körösök völgyében
(Gyula - Városerdő és Nagyvárad-Püspökfürdő)

Muzsikál az erdő_fotópályázat kiírás_2019.pdfPályázati lap és jogi nyilatkozat_2019.docPályázati lap és jogi nyilatkozat_2019.pdfMuzsikál az erdő_fotópályázat kiírás_2019.docIngyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum