Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Digitális Ugródeszka
Kiíró:
Telenor Magyarország Zrt.; Magyar Református Szeretetszolgálat
Határidő:
02/16/2021
Érvényes:
02/16/2021
Tárgymutató:
eszköztámogatás és 30 órás akkreditált HiperSuli Digitális Módszertani Képzésen való részvétel
Pályázhat:
105/2015. (IV. 23.) Korm. rendelet alapján társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból kedvezményezett és/vagy jelentős munkanélküliséggel sújtott településeken működő felső tagozattal rendelkező általános iskolák képezik, akiknél az eszköztámogatás révén a digitális oktatás feltételei biztosíthatóak, illetve a tudásátadás és információmegosztás új módjait tudja bevezetni pedagógiai programjába
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Digitális Ugródeszka

Pályázati felhívás
Eszköztámogatás és 30 órás akkreditált HiperSuli Digitális Módszertani Képzésen való részvétel
A Telenor Magyarország és a Magyar Református Szeretetszolgálat közös pályázata

A Telenor Magyarország számára kiemelt jelentőséggel bír, hogy a mobil infokommunikációs technológia révén aktívan hozzájáruljon a társadalmi fejlődéshez, hogy az internet és a digitális megoldások révén segítséget nyújtson az egyenlőtlenségek leküzdésében. A Telenor elkötelezett az oktatás fejlesztése és a fiatal generáció digitális készségeinek fejlesztése iránt, kiemelten fontosnak tartja a digitális eszközök használatát az oktatásban, amelyet társadalmi felelősségvállalási programjának részeként (például a HiperSuli Digitális Oktatási Program) is támogat.
A Magyar Református Szeretetszolgálat szociális fejlesztési programjain keresztül olyan tevékenységeket valósít meg melyek elősegítik a hátrányos helyzetben élő társadalmi csoportok fejlődését, közösségi integrációját, valamint támogatják és megerősítik az egyének, családok, civil közösségek kezdeményezéseit problémáik önálló kezelése és megoldása terén. A fejlett technológiai megoldások becsatornázása a hátrányos helyzetű térségekbe, valamint a digitális oktatás elterjedésében való aktív közreműködés - az ott működő intézményekkel együttműködésben - a Magyar Református Szeretetszolgálat stratégia célja, mivel leghatékonyabban ezzel tudja elősegíteni a fenti cél megvalósulását és mérsékelni a hátrányos helyzetből fakadó esélyegyenlőtlenségeket. A Szeretetszolgálat oktatást támogató tevékenysége révén hosszabb távon mérsékli a képzett munkaerő hiányát és preventív lépéseket tesz az iskolai kudarcok és a korai iskolaelhagyás megelőzése érdekében.
Ennek jegyében a Telenor Magyarország és a Magyar Református Szeretetszolgálat közös pályázatot hirdet.

Indokoltság:
A járványhelyzetben kiemelt figyelem hárul a digitális oktatásra, mivel az online térbe kényszerített tanítás egy teljesen új élethelyzetet teremtett a tanároknak, a diákoknak és a szülőknek is. Az elmúlt hónapokban ezért rengeteg intézmény és család számára vált szükségessé a távoktatáshoz elengedhetetlen technikai háttér, így például a megfelelő internetkapcsolat és a digitális eszközök beszerzése. Bár sokan vették sikerrel az eléjük gördülő akadályokat, országszerte vannak még olyan települések, ahol az iskoláknak nagy segítséget jelenthet a távoktatáshoz szükséges eszközpark kibővítése, illetve a használatához szükséges oktatáshoz való hozzájutás. A Telenor Magyarország és a Magyar Református Szeretetszolgálat emiatt tartja kiemelten fontosnak, hogy a technológiai újítások adta lehetőségekkel felvértezve küzdjön a társadalmi kirekesztés és iskolai lemorzsolódás ellen, elősegítse a digitális oktatás hazai bevezetését és terjedésében szakmai segítséget nyújtson, melyhez hozzátársul az eszközellátottság javítása, és az oktatási célú tartalmakhoz való hozzáférés biztosítása.

Célcsoport
Jelen pályázat célcsoportját olyan a 105/2015. (IV. 23.) Korm. rendelet alapján társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból kedvezményezett és/vagy jelentős munkanélküliséggel sújtott településeken működő felső tagozattal rendelkező általános iskolák képezik, akiknél az eszköztámogatás révén a digitális oktatás feltételei biztosíthatóak, illetve a tudásátadás és információmegosztás új módjait tudja bevezetni pedagógiai programjába.

Pályázat tárgya
A pályázaton Magyarország területén működő OM azonosítóval rendelkező alapfokú oktatási intézmények pályázhatnak, melyek rendelkeznek felső tagozattal (5-8. osztály) is és a 105/2015. (IV. 23.) Korm. rendelet alapján társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból kedvezményezett és/vagy jelentős munkanélküliséggel sújtott településeken működnek. A pályázat keretében intézményenként maximum 2.000.000 Ft értékben pályázhatnak a pályázat keretében meghirdetett alábbi informatikai eszközökre, a pályázott darabszám a szakmai programhoz igazodóan választható:
Notebook, az alábbi minimum technikai paraméterekkel, melynek értéke 300 000 Ft/db
- processzor: 4 mag, 1 GHz órajel
- RAM: 8 GB
- háttértár: 256 GB SSD,
- kihajtható kijelző
- érintőképernyő
- operációs rendszer: Windows 10
Tablet, az alábbi minimum technikai paraméterekkel, melynek értéke 140 000 Ft/db
- processzor: 8 mag, 2,3 GHz órajel
- RAM: 4 Gb
- belső memória: 64 GB
- operációs rendszer: Android 10
A pályázat keretében minimum 3 maximum 5 iskola kerül kiválasztásra, melyekkel a Magyar Református Szeretetszolgálat támogatási szerződést köt. A díjazott iskolák az eszköztámogatáson túlmenően a Telenor Magyarország 30 órás akkreditált HiperSuli Digitális Módszertani Képzésen is díjmentesen résztvesznek, melynek keretében szakmai támogatást kapnak a pedagógusok a pályázott eszközök oktatási célú használatához.

A pályázat keretében a pályázónak
- be kell mutatnia a támogatandó iskolát külön kitérve jelenlegi eszközellátottságára;
- vonatkozó jogszabályi és bármely szerződéses előírás - különös tekintettel a titok-, és adatvédelemre - maradéktalan betartása mellett be kell mutatnia az elmúlt 3 évben elnyert informatikai eszközökre vonatkozó pályázati támogatás felhasználását;
- be kell mutatnia a digitális oktatási eszközök pedagógiai felhasználásának tervezett módját és célját;
- be kell mutatnia a jelen pályázat keretében elnyerhető támogatás felhasználásának várható esélyteremtő hatását;
- vállalnia kell, hogy részt vesz a Telenor Magyarország által biztosított 30 órás akkreditált HiperSuli Digitális Módszertani Képzésen

A pályázatot kizárólag az alábbi linken kitölthető elektronikus űrlapon lehet benyújtani 2020. 02. 16-ig
https://hipersuli.hu/digitalis-ugrodeszka/

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum