Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Meet and Code Award 2019
Kiíró:
NIOK Alapítvány
Határidő:
09/08/2019
Érvényes:
09/08/2019
Tárgymutató:
díj, Meet and Code Awerd 2019
Pályázhat:
bárki
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>


A pályázattal kapcsolatos szerkesztői megjegyzések:

Meet and Code Award 2019

2019-ben másodszorra hirdetjük meg a Meet and Code Díjat, mellyel a különösen sikeres rendezvényötleteket szeretnénk elismerni. A következő példákban bevált jó gyakorlatokat mutatunk be, amelyek reméljük, bátorításul szolgálnak mások számára is, hogy ők maguk is új ötleteket dolgozzanak ki és azokat megosszák velünk. Mert a digitális oktatás mindannyiunk ügye. A dolgok pedig csak akkor változnak, ha mindannyian együttműködünk. Négy kategóriában keressük a legjobb ötleteket, illetve a közönségkedvencet.

Díjkategóriák
A 2019-es Meet and Code Díj négy kategóriája az ENSZ Fenntartható Fejlődési Célokhoz igazodik. A Meet and Code olyan rendezvényeket keres, melyek hozzájárulnak ezen célok megvalósulásához, az IT és a programozás területével kombinálva.

Girls do IT
Az esélyegyenlőség és a nemek közötti egyenlőség témája fontos szerepet játszik napjaink társadalmában. Ez a díjkategória az IT és a programozás területén a nemek közötti szakadék megszüntetésében kíván segíteni. Olyan kreatív rendezvényeket keresünk, amelyek felszámolják a nemi sztereotípiákat és erősítik a lányokat a programozásban. A kategória rendezvényei közé tartozik például a "Lányok a robotikában" vagy "Programozz úgy, mint egy lány Snap-pel".

Diversity
Az élet sokszínűség. Csak egy sokszínű és befogadó világ biztosíthatja jövőnket. A "Diversity" kategóriában a gyerekeket és a fiatalokat inspiráló legjobb rendezvényötleteket keressük. Itt az inspiráció nem csupán az IT és a programozás témájára vonatkozik, hanem egy olyan világra is, melyet esélyegyenlőség és megbecsülés, elismerés jellemez. Értjük ez alatt a kulturális, vallási és etnikai háttér, a kor, a nemek, a szexuális orientáció, nemi identitás és megnyilvánulás, a mentális, a fizikai képességek valamint a különféle élet- és munkakörülmények sokszínűségét. Foglalkozhatnak például a fiatal fogvatartott bűnelkövetőkkel vagy látás-, illetve hallássérült emberek IT-használatával.

Code for the Planet
Tudta, hogy a modern technológiák segítségével nyomon követhetjük a méhek útját? Az ebbe a kategóriába tartozó rendezvények összekötik a programozást és a bolygóért való cselekvést. Minden programozási rendezvény, amely e témán keresztül előmozdítja a klímaváltozással kapcsolatos oktatást, értékes hozzájárulást tesz a 13. Fenntartható Fejlődési Célhoz. Az ebbe a kategóriába tartozó rendezvények foglalkozhatnak például a légszennyezettség mérésével vagy energiahatékonysági eszközökkel.

Community
A helyi közösségek biztonsági hálót nyújtanak a benne élők számára. E kategória rendezvényei a helyi jellegzetességeket és szokásokat figyelembe véve a közösség szükségleteire fókuszálnak. A rendezvényeknek össze kell hozniuk az azonos célokkal, ötletekkel, érdekekkel és érdeklődéssel bíró embereket és környékeket a "találkozzunk és programozzunk" szenvedélyének jegyében. Ezen kategória rendezvényei például egy adott környéknek szánt platform létrehozásán is munkálkodhatnak.

Részt szeretne venni a 2019-es Meet and Code Díjon?

1. lépés: Regisztráció
A rendezvény regisztrációja során megjelölheti, hogy az részt vesz-e a 2019-es Meet and Code Díjon. Amennyiben igen, kérjük, jelölje meg a közönségszavazáson való részvételt, illetve ezen felül kiválaszthatja még azt a kategóriát is, amely legjobban illik a rendezvényre.

2. lépés: Közönségszavazás
Hívja fel a figyelmet Meet and Code rendezvényére és szerezze meg a legtöbb szavazatot, hogy megnyerhesse a közönségszavazást! Szeptember 16-tól kezdődően egészen október 20. éjfélig minden Meet and Code rendezvényre lehet szavazni a Meet and Code rendezvények weboldalán. A szervezeteknek szavazatokat kell gyűjteniük. Egy szavazat érvényességéhez egy e-mail címet kell megadni, melyet aztán meg kell erősíteni. Minden e-mail címmel csak egyszer lehet szavazni.
rendezvények megoszthatók a közösségi média oldalakon, hogy ily módon a szervezetek felhívhassák a figyelmet rendezvényeikre, és szavazatokat gyűjthessenek.
A szavazás időszaka alatt a Meet and Code weboldalán látható lesz a TOP 10 rendezvény (összesítetten a résztvevő országokból). A TOP 3 meghívást kap a Díj Hétvégére és a nyertes pénzdíjban részesül.

3. lépés: A zsűri választ
A zsűri körültekintéssel, a kritériumoknak megfelelően választja ki a négy kategóriából a három-három döntőst, köztük a győztest. A döntősök e-mailben kapnak értesítést, és az eredmények láthatóak lesznek a weboldalon is. A kategóriagyőzteseket a Díj Hétvégén jelentik be.
Meghívás a Meet and Code Díj Hétvégére és Pénzdíj
Az egyes kategóriák top 3 rendezvényei a közönségszavazás top 3 rendezvényével együtt lesznek a Meet and Code Díj 2019 döntősei. A döntős rendezvényeket szervező nonprofit szervezet két képviselője meghívást kap a Díj Hétvégére. A Díj Hétvége 2020 elején kerül megrendezésre Európában.
Az öt nyertes rendezvény mindegyike 2000 euró pénzdíjban részesül.
A döntősök
Több, mint 700 rendezvény vett részt a Meet and Code Award 2018-ban három díjkategóriában. A zsűri 15 kivételes eseményt választott döntősként. Mindegyik szervezet két képviselője meghívást kap a Díj Hétvégére az SAP székhelyén, Walldorfban. Emellett a kategóriák nyertesei is itt lesznek bejelentve, és 2,500 eurós díjat kapnak.
https://meet-and-code.org/hu/hu

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum